• +90 324 238 21 66
  • aktur@akturltd.com
  • Akdeniz - Mersin / TÜRKİYE
  • Takip Ein :
Intermodal

Intermodal; deniz, demir ve kara olmak üzere üç farklı taşıma yolunun kullanıldığı taşımacılık modelidir. Ürünlerin İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından Ro-Ro’yla Trieste Limanı’na taşınması, Trieste’den Ludwigshafen ya da Köln’e demiryoluyla ulaştırılması ve buradan da karayoluyla hedeflenen noktalara teslim edilmesi esasına dayanmaktadır.

Aynı şekilde ithalat sürecinde de ilgili yükleme noktalarından Köln ya da Ludwigshafen’a karayoluyla taşınan ve konsolide edilerek demiryoluyla Trieste Limanı’na getirilen ürünler, AKTUR Ro-Ro’larıyla Türkiye’deki limanlara ulaştırılır.

 

Roro –  Karayolu

Deniz ve kara olmak üzere iki farklı taşıma yolu kullanılmaktadır. Avrupa otoyollarında tonaj kısıtlarıyla ilgili uygulamalar nedeniyle, yüksek tonajlı ürünler için alternatif bir taşımacılık modelidir. Ürünlerin İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından Ro-Ro ile Trieste Limanı’na taşınması, buradan da karayoluyla ilgili noktalara teslim edilmesi esasına dayanmaktadır.

İthalat sürecinde de ürünlerin karayoluyla Trieste Limanı’na getirilmesine, konsolide edilerek Ro-Ro’yla hedeflenen limanlara ulaştırılmasına olanak sağlayan bir modeldir.

Sıcaklık Kontrollü Taşımacılık

AKTUR, filosuna dahil ettiği frigorifik dorseli araçlar ile sıcaklık kontrollü taşımacılık alanında da müşterilerine kusursuz hizmet sunuyor.

-20, + 20 santigrat derecede dondurulmuş ürünleri, sebze ve meyve yüklerini taşıma kapasitesine sahip bu araçlarla, gıda lojistiği faaliyetleri AKTUR tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor.

Farklı taşıma fonksiyonlarına göre tenteli, çift katlı, askılı, izolasyonlu ve özel fren donanımlı araçlarıyla çok farklı sektörlere hizmet verebilmektedir. Araçların tümü gerekli güvenlik ekipmanlarına sahip olduğu gibi, gerçek zamanlı izleme ve takip olanağı sağlayan dynafleet ve fleetboard sistemleriyle donatılmış durumdadır.

AKTUR Filo Yönetimi, ürünlerin taşınmasında kullanılacak araçların merkezi olarak seçimi, rotalanması ve takibi gibi faaliyetleri kaynakların verimli kullanılması esasıyla yönetmektedir.

Çoğunluğu Volvo ve Mercedes marka çekicilerden oluşan AKTUR filosu, 2015 yılı itibarıyla 200 çekiciye sahiptir. Çekicilerin ortalama yaşı 3 yıl olup EURO 5 ve EURO 6 egzoz normlarına uygundur.

 

Çevresel Etkiler

EURO emisyon normları, üretilen her birim güç için motor tarafından salınabilecek azami kirletici düzeyini belirlemektedir. Üretici firmalar, araçlarının çıkardığı egzoz gazının EURO normlarına uygun olmasını sağlamak için farklı teknolojiler geliştirmektedir. Bu güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş motorla çevre dostu bir çözüm sağlanmaktadır.AKTUR da çevreyi korumak adına, araçların egzoz emisyonlarının düşük olmasına büyük bir hassasiyet göstermektedir. Filosundaki EURO 5 ve EURO 6 normlarına sahip çekiciler de bunun kanıtıdır.

 

Yük Güvenliği

AKTUR filosunda yer alan treylerlerin tümü, EN 12642 ve EN 12642-XL standardlarına uygundur. Bu standardlar, yük güvenliği açısından karayolu taşıma araçlarının sahip olması gereken minimum gövde yapısı gereksinimlerini ifade eder. AKTUR, kapalı kasa için EN 12642, tenteli için ise EN 12642-XL standardlarına uygun üretilmiş treyler tercihleri ile yük güvenliği konusundaki hassasiyetini ortaya koymaktadır.

Bunun yanında araçlarda spanzet, gergi demiri, sürtünmeyi azaltan matlar, köşe bentleri, yanıcı yükler için ADR ekipmanları bulunmaktadır. Tüm sürücüler yanıcı yük taşıma ehliyetine sahiptir.

 

Sürücü Eğitimleri

AKTUR, müşteri ihtiyaçlarına yönelik akılcı çözümlerin nitelikli bir insan kaynağı ile üretilebileceği ve uygulanabileceğine inanmakta, bu nedenle sürekli olarak insana yatırım yapmaktadır. Bu amaçla  kara taşımacılık çözümlerinde kaliteli ve standart hizmet anlayışını sürdürebilmek için sürücülere sürekli olarak eğitimler vermektedir.

Sürücüler, AKTUR’da işbaşı yaptıkları ilk günden itibaren dahil oldukları eğitim süreci kapsamında; mesleki eğitimler, işbaşı eğitimleri, yük güvenliği, ağır vasıta simülatörüyle emniyetli ve ekonomik sürüş, defansif sürüş teknikleri gibi eğitimleri periyodik olarak almakta ve değerlendirilmektedir.

 

Yük Takip ve İzleme Sistemi
  • Araçları ve yükleri gerçek zamanlı olarak harita üzerinde takip edebilir,
  • Tahmini sürüş sürelerini ve kilometre bilgilerini alabilir,
  • AKTUR’un ve işbirliği içinde olduğu acentaların, ayrıca müşteri ve tedarikçilerinin lokasyonlarını harita üzerinde görüntüleyebilir,
  • Tüm siparişleriyle ilgili sipariş ve zaman tabanlı analizlerle raporlara ulaşabilir, bunları müşteri ve/veya tedarikçiler bazında özelleştirebilir,
  • Tüm siparişlerinin statülerini izleyebilirler.

Müşterilerin taşınan ürünlerinin güncel durumu e-postayla zamanında iletilmektedir. Talep edilmesi halinde, firma mümessili gibi farklı iş ortakları da dahil, müşterilerimizin iş ortaklarına da çıkış/varış avisi olarak güncel durum gönderilmektedir.