Müşterilerimizin taleplerine uygun lojistik faaliyetler ve diğer satın alımlarda, GDP (İyi Dağıtım Uygulamaları) standartlarına uygun olarak; ürün, süreç ve hizmet temin ettiğimiz kuruluşlarla güvene dayalı, bilginin paylaşımını ve bütünleşmeyi esas alan, karşılıklı fayda sağlayan ilişkiler kurmayı hedefliyoruz. Bu sayede, değer yaratma becerimizi geliştirmeyi, uzun vadeli ilişkilerle rekabet avantajı elde etmeyi ve kaynaklar ile maliyetler konusunda sinerji yaratmayı amaçlıyoruz.
AKTUR olarak, tüm paydaşlarımızın memnuniyetini sağlamanın en önemli basamağının, etkili bir tedarik zinciri yönetimi ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Tedarik zinciri yönetimi kapsamında tüm paydaşlarımızın beklentilerini; nitelikli girdi temini, süreç yönetimi ve insan gelişimine odaklı iş birlikleri ile karşılıyoruz.
Bu amaçla, tedarik zinciri yönetiminde yer alan tüm birimlerimiz stratejik faaliyetlerde koordinasyon sağlamakta ve vizyon paylaşımı gerçekleştirmektedir.
AKTUR, hizmet verdiği tüm paydaşlarına müşteri-tedarikçi ilişkisinden ziyade, çözüm ortağı yaklaşımıyla destek olmaktadır. Bu anlayış çerçevesinde, Ar-Ge çalışmaları ile iş geliştirme faaliyetleri yürüterek, iş ortaklarının iş yüklerini ve operasyon maliyetlerini azaltmakta, iç ve dış ticaret operasyonlarını geliştirmektedir. Tedarik zincirinin dijitalleşmesi ile iş ortaklarımızın stok, yönetim, dağıtım ve taşıma maliyetlerini azaltmayı mümkün kılmaktayız. Ayrıca, tüm paydaşlarımız özel yetkilendirme ile tüm süreçleri izleyebilmekte, raporlayabilmekte ve yönetebilmektedir. Maksimum etkinlikle tedarik zincirindeki belirsizlikleri ortadan kaldırarak, kâğıt kullanımını azaltarak ve kontrollerle dağıtım ve stok bulundurma maliyetlerini düşürmeyi amaçlamaktayız.
AKTUR, operasyonlarını gerçekleştirmek için gerekli ürün ve hizmetlerin; yasalara ve etik değerlere uygun, insan haklarını, iş sağlığı ve güvenliğini, çevreyi, fikri mülkiyeti ve gizli bilgileri ihlal etmeyen kaynaklardan temin edilmesini önemser. Benimsediğimiz değerler ve politikaların, tüm tedarik zinciri boyunca yayılmasını ve devamlılığını sağlamayı hedefleriz. Bu hedefe ulaşabilmek için tüm alt yüklenicilerimizin ve tedarikçilerimizin, şirketimizle dayanışma içinde olmasını bekleriz. Sürekli iyileştirme sağlanabilmesi için geri bildirimlerin alınması ve olumlu uygulamaların paylaşılmasını da önemsiyoruz.
Alt Yükleniciler ve Tedarikçilerle İlişkilerde Gözetilen İlkeler
Yasalara ve Etik Değerlere Uygun Hareket Etmek:
Alt yükleniciler ve tedarikçilerin faaliyetleri sırasında yasalara ve ilgili mevzuata uygun hareket etmesi önemlidir. Tüm alt yüklenici ve tedarikçilerin doğruluk, dürüstlük ve açıklık prensiplerini benimsemiş olmalarını, yasalara ve etik değerlere uygun hareket etmelerini bekleriz.
İnsan Hakları ve Çalışma Esaslarını Gözetmek:
Alt yüklenici ve tedarikçilerin insan haklarına saygılı, ayrımcılıktan uzak, ve çalışanlarına eşit olanaklar sunmaları önemlidir. Alt yüklenici ve tedarikçilerden, çalışanlarına ayrımcılık yapmamalarını, fırsat eşitliği sunmalarını, zorla veya zorunlu çalıştırmamalarını ve çocuk işçi çalıştırmamalarını bekleriz. Ayrıca, güvenli bir iş ortamını temin etmek için iş sağlığı ve güvenliği esaslarına özen göstermelerini önemseriz. Müşterilerimizin ticari sırlarını özenle korumalarını bekleriz.
Çevreye Duyarlılık:
Alt yüklenici ve tedarikçilerin faaliyetleri sırasında çevreye verebilecekleri olası olumsuz etkileri en aza indirmelerini; çevreyi, müşterileri ve çalışanları koruyacak nitelikte ürün ve hizmet üretmelerini bekleriz.
Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele:
Alt yüklenici ve tedarikçilerin hiçbir şekilde rüşvet ve yolsuzluğu tolere etmemelerini ve bu konuda duyarlı davranmalarını beklemekteyiz.
Fikri Mülkiyet ve Gizli Bilgi:
Alt yüklenici ve tedarikçilerin, AKTUR’un fikri mülkiyet haklarına saygı göstermeleri ve bu haklara ilişkin bir tehlike veya ihlali haber aldıklarında derhal tarafımıza bildirmeleri gerekmektedir. Olası bir ihlalin önlenmesi ve/veya sona erdirilmesi için AKTUR ile iş birliği içinde olmaları şarttır. Alt yükleniciler ve tedarikçiler, sahip oldukları tüm mali tablolar, raporlar, finansal ve hukuki bilgiler, markalar, kurumsal bilgiler, buluşlar, iş metodları, patentler, telif hakları, ticari-mali-teknik sırlar ya da diğer yasal korumaya konu olan veya olmayan her türlü bilgi ve belgeleri uygun güvenlik tedbirleriyle koruma altına almak zorundadır. Gizli bilgilerin yalnızca bu bilgiyi öğrenmesi gereken çalışanlara ve danışmanlara verilmesi, bu kişilerin gizlilik yükümlülüklerine uymasını sağlamakla mümkün olacaktır.
Yukarıda belirtilen ilke ve politikalara aykırı davranan alt yükleniciler ve tedarikçilerden, öncelikle bu aykırılıkların giderilmesi ve politikalarımıza uygun düzenlemeler yapılmasını talep ederiz. Aykırılığı gidermeyi kabul etmeyen veya belirlenen sürede gerekli düzenlemeleri yapmayan tedarikçilerle ticari ilişkimizi sona erdiririz.